Cerca dins del bloc.

divendres, 25 de maig de 2012

Sortida BTT: Figueres-Santa Llúcia-Figueres (ver. 2012)

63 Km - 842 m desnivell positiu - 78 Índex IBP

Bé, avui tocava una prova de foc, realitzar uns 60 quilòmetres amb pujada a Santa Llúcia inclosa, aquest cop, a diferència de l'última ascensió a l'església, ho hem fet des de Cantallops.
Així doncs hem sortit des de Figueres, tot alternant carreteres secundàries i pistes fins arribar a Vilarnadal, a partir d'aquí hem començat les primeres rampes, però res comparat amb el que ens esperava, fins arribar a Capmany on he girat per tal de dirigir-nos cap a Cantallops. Aquí haig de dir, que hem fet el primer descobriment del dia, el mas Bell-lloc (veure en foto adjunta), sincerament mai havia vist aquesta fantàstica torre. Es ben bé que mai coneixies completament tot el territori que ens envolta.
Un cop a Cantallops, amb ja 26 quilòmetres a les cametes, he parat a la font per tal d'emplenar la botella d'aigua. Aquí ja m'han informat que la cosa no aniria bé, ja que un amable avi m'ha comentat que no creia que fer tot el camí cap a Santa Llúcia sobre la bici, però que carai, jo havia vist al wikiloc que algú hi havia passat així de som-hi. El principi ja trobem les primeres rampes, per asfalt, fins al cementiri, llavors el camí ja de terra va pujant, uns cops menys i uns altres més. Però a uns 500 metres del cim del turó el camí es converteix en  corriol, amb uns desnivells del 30%, completament degradats i plens de sauló. Per ser sincer, quan em trobava a mitja ascensió, no sabia  si recular o continuar, les dues coses eren molt xungues. Al final amb més pena que glòria i completament mort de calor i de cansament he fet cim, d'aquí baixadeta fins el camí de Santa Llúcia i d'aquí pujadeta fins l'església. Ara tocava descansar i menjar un xic, portava 30 quilòmetres i encara faltava tota la tornada.
Realment, com es veu en el gràfic dels 800 metres de desnivell positiu, quasi tots es fan en els últims quilòmetres abans d'arribar a l'església.
A partir d'aquí quasi tot baixada, menys l'últim regal que hem trobat tot pujant cap el dolmen de la Barraca del Lladre. Les cames anaven aguantant però la calor, el braç, que després de tants quilòmetres s'ha anat carregant i l'espatlla que també s'ha anat carregant, al final la tornada s'ha fet molt llarga.


Us deixo aquest retall del gràfic per tal de que veieu el percentatge de les rampes pujant la Serra de la Sureda. Amb poques paraules: per aquí ni els porcs senglars pugen!!!


Les dadesEl track
Les fotos

Pins

Mas Bell-lloc

Cantallops des de La serra de la Sureda

Santa Llúcia 1

Santa Llúcia 2