Cerca dins del bloc.

divendres, 28 de desembre de 2012

Sortida BTT: Vilafant-Pontós-Navata-Vilarig-Vilafant

Última sortida de l'any, almenys amb BTT. Per aquesta raó volia fer una sortida "potentota", i com que no tinc ni forces ni ganes de fer moltíssim desnivell, al final m'he decidit fer una ruta llarga i trencacames.


La Ruta surt, com no, des de Vilafant. D'aquí ens dirigim cap a Borrassà tot passant per Santa Llogaia d'Àlguema. De Borrassà cap a Creixell a on seguirem un estona el Camí de Sant Jaume fins arribar a la torre de l'Àngel. Parada i foto i cap avall, direcció a Pontós, a on un cop passat el poble trobarem les primeres rampes del dia.

De bon matí, el dia era fred i ennuvolat, però poc a poc el cel s'ha anat obrint per finalment fer un dia de categoria!!

Després de fer les rampes de Pontós, i un cop hem passat Mas Terrats (Qui no hi ha anat per un casament) hem arribat a Canelles, això si, abans hem hagut de superar una petita rampa ben mig del poble. A Canelles tocava parada i fonda per tal d'agafar forces, ja que encara restàvem més de 30 km per acabar.

Un cop alimentats, hem continuat tot direcció a Navata, per tal de dirigir-nos cap a Cistella, a on després d'una altra rampa hem arribat a l'ermita de Mare de Déu de Vida, total nomes per fer la foto, ja que tot seguit hem reculat per tal d'arribar-nos a la plaça de Cistella per poder reomplir d'aigua la botella i fer un petit mos per tal de superar les últimes rampes del dia, que ens havien de portar fins a Vilarig. Aquí les cames ja estaven un xic tocadotes. 

Tot sortint de Vilarig i després uns centenars de metres per carretera fem les últimes pujades del dia, per tal d'arribar al cim de la serra del Coll de Jou, des d'on baixarem, per fi, fins a Vilanant, tram de carretera, i Avinyonet de Puigventós.

Últim tram del dia a través dels Àrids per finalment arribar al punt de sortida.

Així doncs al final ha sortit una ruta d'uns 55 km i un desnivell d'uns 780 m, que no està pas malament. L'Índex IBP per si algú el vol saber és de 72.

 

El track
Les dades
Unes Fotos (Tot el conjunt d'elles es poden veure a wikiloc)