Cerca dins del bloc.

dimarts, 27 d’agost de 2013

Sortida BTT: Figueres-Sant Martí d'Empúries-Ruta Pirinexus-Figueres

Degut a que encara no vull forçar molt el peu, avui he preparat una sortida 100% planera, per tal d'anar només a rodar i a gaudir del nostre Empordà, és clar.
La ruta està formada per un 80% de pistes de terra i un 20% de carreteres secundàries asfaltades. O sia que si voleu acció trepidant aquesta no és la vostra ruta.

La ruta surt des de Figueres cap a Vilatenim, per tal d'enllaçar amb el camí del Manol fins a Vilasacra. A partir d'aquí enllacem diferents pistes tot passant per Fortià i Riumors i que ens porta fins a la Carretera de l'Escala. Aquí hi ha un petit tram de 100 metres a on anirem amb compte ja que rodarem en contra direcció. De seguida agafem una pista que ens porta fins a Vilamacolum i d'aquí fins a Sant Pere Pescador.

Un cop passat l'estret pont de Sant Pere Pescador, tot vorejant el Fluvià anem fent camí fins l'Armentera, a on agafarem una altra pista que ens farà passar per Cinc Claus i finalment fins a Sant Martí d'Empúries.

La tornada la fem tot seguint la ruta Pirinexus, la qual cosa ens obliga a desfer el camí ja fet fins a Sant Pere Pescador. A parti d'aquí, entre pomeres i arrossars, fem camí fins a Castelló d'Empúries, Vilanova de la Muga i Vilabertran. Per tal de fer els últims quilòmetres pel camí de Sant Jaume tot arribant a Figueres.

Una bona ruta per tal d'anar a rodar. Tres hores i escaig donant-li a la bici, només parant per fer un mos i un parell de fotos.

La velocitat mitja de la ruta (temps en moviment) ha estat de 18,8 km/h. Un bon ritme ja que recordem son 62 km a fer.La Ruta


Les dades
Les Fotos