Cerca dins del bloc.

dissabte, 14 de setembre de 2013

Trekking: Basses dels Monars-El Pic de les Bruixes-El Comanegra-Basses dels Monars


Avui tocava fer una sortida força diferent a les habituals, ja que ens hem apuntat a la sortida que han programat la colla de la Carol.
En un principi tenien pensat anar al Canigó, però per culpa del "timing" al final s'ha decidit anar a fer dos pics emblemàtics de la Garrotxa, tot i que un limita amb l'Alt Empordà. El puig de les Bruixes i el Comanegre.

Així doncs a les 8 del matí primer "meeting point" al Carrefour, on ens havíem de trobar amb la Carol i la Dolors. Un cop fetes les presentacions hem agafat el tanc de la Carol per anar fins al punt de reunió 2, a Castellfollit de la Roca, al restaurant que hi ha al trenc d'Oix. Aquí hem conegut la resta de l'expedició. La Meri, la Montse i en Marc.

Després de fer un cafetó, hem agafat via cap a el punt de partida. Les Basses dels Monars. Això si, abans hem hagut de gaudir de les corbes que trobem en el tram Oix-Beget i llavors el tram de camí de carros fins arribar a l'inici.

Un cop arribat al punt, motxilles carregades, càmera preparada i a caminar. D'un principi la ruta és molt senzilla ja que segueixes una pista força ampla, però arriba un moment que es transforma en corriol. Per cert en un corriol ben enfangat i ple de tifes de vaca gegants!!! A partir d'aquí, tot i portar dos GPS, no hem tingut clar el camí a agafar, més d'un cop hem tingut algun problema d'orientació. Al final però hem aconseguir arribar sota el puig de les Bruixes. Aquí finalment hem decidit atacar directament, a sac!!!!
Finalment, i a pesar de patir dos petits defalliments en el grup, hem fet el cim!!! Unes grans vistes des d'un puig molt singular.
Aquí hem descansat una estoneta, recuperat forces, unes quantes fotografies de grup i a marxar a corre cuita ja que un eixam de papus ens ha envoltat!
A partir d'aquí i tot carenant hem fet camí cap a el Comanegra. D'un principi tot ha anat perfecte. El camí era suau i molt ben marcat. Però en un moment donat ens hem adonat que estàvem baixant, donant-nos compte que realment havíem agafat el camí incorrecte. Moment de debat per el què havíem de fer, i finalment hem tornat a decidit tirar pel dret per tornar anar a buscar el camí de pujada al Comanegre.

Durant aquest atac, hem trobat uns quants bolets, per ser exactes d'Apagallums, els hem recollit i hem continuat la pujada cap al cim de la Garrotxa.

El camí estava molt enfangat i lliscós, però al final hem aconseguit fer el cim.

Un altre moment de repòs i de gaudi, les vistes eren fenomenals, i cap a vall que fa baixada. Ja que hi ha gent que fa tard!

Un cop al cotxes decidim arribar-nos fins al petit santuari que hi ha al principi del camí de carros per tal de dinar!! Que ja era hora!!!!!

En resum, una ruta i uns companys fantàstics!!!!


El trackLes dades
Les fotos (La resta pròximament en format Slideshow)


El Comanegre

El Pic de les Bruixes

Fent l´últim esforç cap al pic de les Bruixes

El cim del pic de les Bruixes

El cim del Comanegre