Cerca dins del bloc.

dijous, 5 de setembre de 2013

Trekking: Pujada a la Mare de Déu del Mont

Avui tocava pujar a uns dels cims mítics de les nostres contrades. El Mont (1.125 m).

Ens hem dirigit ben d'hora cap a Beuda, punt de partida de la ruta. Per cert s'ha de dir que la ruta era una ja existent descarregada del wikiloc. L'únic de diferent que hem fet ha estat sortir des del mateix poble, o sigui fer uns dos quilòmetres més.

Així doncs, un cop aparcat el cotxe a Beuda, ens hem dirigit cap el trencant que ens hauria de portar fins la base del Castellot, tot seguint la carretera. Després d'uns centenars de metres hem arribat al trenc i hem començat a pujar per el corriol.

Dins aquí tot perfecte, hem anat pujant pel corriol molt ben senyalitzat, hem passat per una tartera i finalment hem arribat a la base del Castellot.
Aquí a començat al xou. Tot i portar el GPS, no hi hagut maneres de trobar el camí que ens havia de portar cap amunt tot seguint aquesta ruta. Després de fer pujar i baixar pel mig del bosc on el desnivell no ajudava, i després d'haver-nos rascat totes les cames, hem decidit recular per tal d'agafar el camí que havia de ser de baixada i fer-lo de pujada.
Així doncs la ruta circular s'ha tornat una ruta de puja i baixa.

Tot i això la ruta s'ho ben val, les vistes són excepcionals, amb molt de trams entre boscos  per tal de protegir-se del "soleio" que feia. Del que que no ens hem pogut protegir ha estat de la xafogor que feia. Quin fart de suar.

Després d'una bona estona pujant, finalment hem arribat a la carretera asfaltada de la Mare de Déu del Mont. La qual l'hem seguit una estona, per tal, primer, de veure aigua ben "frescota" a la font de la Roca Pastora, i segon, per gaudir una estona del força restaurant monestir de Sant Llorenç del Sous.

A partir d'aquí potser el tram amb més desnivell. O potser és que ja estàvem un xic xafats degut a la calor i a la xafogor.

Al final però hem aconseguit fer el cim. Això si, no hem pogut fer el toc com a recompensa ja que el restaurant i el bar tanquen els dijous per descans setmanal!!!

Després de gaudir del cim, menjant i descansant un xic tot prenent el sol i fent unes quantes fotos, hem tornat cap a Beuda pel mateix camí.
El trackLes dades
Les fotos (En fase d'edició)

El Castellot

Pujada al Mont

El Mont a l'horitzó

Papallona

Sant Llorenç dels Sous

Nummulites

El Mont

La visió del mossèn Cinto

Llibre de poemes

Sant Feliu de Beuda