Cerca dins del bloc.

dilluns, 2 de setembre de 2013

Trekking: Queralbs-Núria-Refugi Pic de l'Àliga

Avui per fi, després de parlar-ne moltes vegades que havíem de pujar a Núria tot fent la ruta Queralbs-Núria, al final s'ha realitzat.

De bon matí ens hem dirigit fins a Queralbs, on per cert la temperatura ens ha fet posar el forro polar per primera vegada des de la primavera. Això si, el forro posat no ha durat gaire ja que les rampes que hi han tot sortint de Queralbs han fet que ja comencéssim a suar.

Un cops aclimatats hem anat gaudint de tota la pujada. Tot fent fotos, gaudint de les vistes i de la tranquil·litat del lloc, ja que al ser dia feiner quasi no hem trobat gent fent el camí.

Les primeres persones que hem trobat ha estat en el Pont de Cremal, a on ens hem aprofitat mútuament per fer-nos unes fotos de grup!!

La ruta ens permet gaudir de fantàstiques tarteres, balmes (cavitat no gaire pregona en paret de roca o un vessant rocallós en la qual penetra la claror. Gràcies enciclopèdia catalana!) utilitzades per com a refugi natural (en alguna fins i tot hi ha alguna manta!), salts d'aigua, com el fantàstic Salt del Sastre o el més petit però també bonic Salt de la Cua de Cavall.

Podria anar descrivint tot el que et vas trobant per el camí, però crec que la millor manera és descubrir-ho per un mateix. Així que si no ho heu fet mai, us ho recomano.

Al final després de 3 hores i escaig i vuit quilòmetres hem arribat a Núria. Això si, abans però hem gaudit de les vistes des del mirador de l'agulla de l'estany i realitzat les fotos de rigor.

Un cop a Núria però, volíem acabar la ruta un xic diferent de les que ja hi han penjades, així que hem fet un esforç final i tot pujant pel Via Crucis (el nom era perfecta ja que la dona ja estava força cansada) hem arribat fins al refugi del Pic de l'Àliga. On després de les fotos pertinents hem gaudit d'un refrigeri en el bar del refugi.

Finalment cap a Núria de nou per tal de prendre el "soleiu" i menjar alguna coseta en el autoservei.

I per acabar la jornada, per veure el camí per on havíem pujat d'un altra manera, sobre tot d'una manera menys cansada, hem agafat el cremallera per tal de gaudir de les vistes tot seient còmodament.


La ruta
Les dades
Les fotos - 20 de les 300 (literal) que vaig fer. Cliqueu la foto per veure-les amb pantalla completa.


Rec

La Ruïra

Tartera de Corbell

Balma de Sant Pau

Roques de Totlomón

Canal del Pont

Vistes

Salt del Sastre

Salt de la Cua de Cavall

Tot mirant cap al Taga

Coma de les Perdius

Vistes de Núria des del mirador.

Santuari de Núria - 1

Alberg del Pic de l'Àliga

Font

El cremallera

Santuari de Núria - 2

Santuari de Núria - 3

Les eines per pujar

El llac