Cerca dins del bloc.

dimarts, 26 de novembre de 2013

Sortida BTT: Club Nàutic-Maçanet-Santuari de les Salines-La Vajol- Sant Esteve del Llop-Club Nàutic

Avui tocava sortida de nivell, el lloc? Doncs pujar cap a les Salines, ja que com diu la dita betetera, quan fa tramuntana doncs cap a Maçanet que estarem a recés.
Doncs bé, arribem al Club Nàutic Darnius i avui en el pantà s'hi podia fer surf!!! Onades per culpa de la tramuntana que bufava. Comencem malament.
Bé, així doncs sortim des del club direcció la Central tot per asfalt. A partir del restaurant comencem la primera pujada del dia, on després d'uns quilòmetres arribem a Maçanet de Cabrenys.
Aquí hem fet el primer avituallament, per tal d'agafar forces i hem fet el primer canvi de roba, ja que només en aquest tram ja ho hem suat tot.
Després d'un ratet doncs, hem començat la mítica pujada cap al Santuari de les Salines. El que no sabíem, era el què ens esperava a dalt!!!!
Després de fer més o menys 9 o 10 quilòmetres de pujada, o sia que només faltant un parell de quilòmetres, la tramuntana i el fred han aparegut amb moltes ganes. Basses congelades, restes de neu. No em sentia un peu, en Josep tampoc. Bé si que el sentíem, de dolor!!! Quina fred!!!!! Al final hem pogut arribar com hem pogut fins al Santuari. Però això no quedava a recés del vent????  Ni temps de menjar res, canvi de roba un altre vegada per tal de fer front la baixada cap a la Vajol. Amb les mans congelades hem baixat el primer tram fins el castell de cabrera com hem pogut. Beneïts el fens hidràulics!!!!!! Un cop al castell, un petit lloc a recés de la tramuntana i on tocava el sol ha servit per recuperar la sensibilitat dels dits!!!
Continuem baixant!!! Coll de Llí, i per fi la carretera que puja cap al Coll de la Manrella. Baixada a on la tramuntana ens ha fet anar un xic tort fins a la Vajol, a on hem fet parada i fonda per tal de recuperar un xic les forces. Tot i que la tramuntana continuava tocant els collons!!! Perdoneu, però era així.
Finalment descens cap al dolmen de Can Puig de Caneres. Aquí per fi el vent a dit que prou. Aleluiaaaa!!!
Hem arribat a la carretera de Darnius-Maçanet, l'hem creuat i ens hem dirigit cap a l'ermita de Sant Esteve del Llop, per tal de fer el bonic descens fins a la carretera de la central. D'aquí tornada al cotxe, amb un pantà ben llis. On és el coi de la tramuntana? Ja podia haver marxat abans!!!!!El trackLes dadesLes fotos